dissabte, 3 d’octubre del 2009

Resum de la jornada de pràctiques i habilitats amb el FRQ


Les Jornades de Pràctiques i Habilitats del FRQ realitzades en el parc de Tarragona el dies 29 i 30 setembre i els dies 1 i 2 d’octubre, han contat amb la participació d'un total de 80 bombers repartits en els 4 dies que han durat les jornades. Aquests bombers pertanyen als Parc de Bombers de Mollerussa, Parc de Tarragona i del Grup GRAE Subaquàtic que té la seva seu a Tarragona.

S’ha valorat per tots els bombers com una experiència molt positiva, i que es tindria que fer amb més continuïtat pràctiques d’aquest tipus per tal d’adquirir més experiències en la realització de maniobres i accions amb material específic, sobre tot en el treball en conjunt dels recursos humans necessaris per portar a terme amb garanties una emergència de risc químic.

Dins l'escenari de la Emergència s’han establit diferents maniobres com són la inspecció i zonificació, contenció amb mitjans de fortuna de producte vessat, taponaments amb equips pneumàtics, transvasament amb bomba peristàltica i maniobres de descontaminació tant dels equips humans com de les eines utilitzades, fen un control i recollida selectiva de tots els elements contaminats.

Desprès de cada Jornada s’ha fet un brífing del funcionament de les maniobres per tal de concretar millores en aspectes tant operatius com de manipulació d'eines i equips, així com del escalonament de les accions que s’han de realitzar i portar a terme.

Des del parc de Tarragona volem agraïr a totes aquelles persones que s'han involucrat i han participat en aquestes pràctiques.


 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você