dilluns, 5 de març del 2012

Pràctiques operatives al Port de Tarragona

Els Bombers de la Generalitat hem estat realitzant aquests dies unes pràctiques operatives a l’antiga seu del Port de Tarragona, per aconseguir una major eficiència en la gestió d’emergències. S’han fet en dos suposats escenaris diferents. 
 En el primer es va simular un incendi al pàrquing soterrani, sense visibilitat, mentre que a l’edifici les pràctiques van consistir en la propagació de fum vertical i en el confinament o evacuació de ferits. 

L’objectiu final era provar noves tècniques i procediments d’extinció per evitar que en un cas real es produeixin el menor nombre de persones afectades, ja sigui entre els afectats o els propis Bombers. Aquests dos supòsits són els que ens troben amb més freqüència en el dia a dia a Tarragona. 

Els focs d’habitatge, molts delimitats en les franges horàries del migdia i primera hora de la tarda, han tingut un repunt en el que portem d’any. Les baixes temperatures dels primers mesos de l'any han multiplicat els incidents relacionats amb l'ús de calefactors. 

En aquestes pràctiques operatives han participat tots els bombers i comandaments de la Rgió d'Emergències de Tarragona.

 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você