dimarts, 22 de febrer del 2011

Les jornades de metodologia en focs urbans valorades molt positivament

Les jornades de metodologia d'instal.lació i posicionament tàctic en focs urbans, que es vàren dur a terme la setmana passada, van estar considerades com a molt profitoses per tots els nostres companys i molt ben valorades pels tècnics de la nostra regió d'emergències. Fins i tot responsables de formació de la Regió de Lleida vàren venir a fer un seguiment de les jornades per poder realitzar-les en un futur inmediat amb els bombers de la seva regió.

Varis mitjans de comunicació es van apropar durant algun dels dies que es van dur a terme aquestes jornades, difundint en els seus medis diferents articles. A continuació us reproduim un article del diari Avui de la periodista Anna Estallo que va fer el seguiment durant un dels dies del curs.

Els bombers aprenen a ser més efectius

Els diferents parcs de bombers del Camp de Tarragona participen aquesta setmana en jornades de formació per poder millorar la seva efectivitat. Ahir i també avui els efectius dels parcs de Valls, Tarragona, Montblanc i el Vendrell prenen part en les sessions que tenen com a base d'operacions el Kursaal de la capital de l'Alt Camp. En aquest recinte els professionals reben classes teòriques i després les posen en pràctica sota la supervisió dels formadors de la Regió Tarragona. Aquestes sessions dediquen una atenció especial al foc d'interior –habitatge i indústria–, un àmbit en què els formadors donen instruccions als bombers per evitar qualsevol errada d'estratègia. La situació del camió, l'arribada al lloc del sinistre, l'entrada, la distribució de les mànegues, i el control dels accessos són aspectes clau davant la incògnita de les proporcions que pot agafar un incendi.

Link de la noticia en l'edició digital del diari Avui

 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você