diumenge, 2 de desembre del 2012

Intervenció d'extinció d'incendis en Patrimoni Històric

Un simulacre d'incendi a l'Arxiu Municipal va posar ahir fi al Taller d'Intervenció d'extinció d'incendis en Patrimoni Històric, en el que 31 bombers de diverses capitals declarades Patrimoni de la Humanitat van posar en pràctica els sistemes i protocols analitzats durant els dos últims dies.

El curs organitzat a Segòvia pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ha comptat amb la participació de bombers d'Alcalá de Henares, Àvila, Càceres, Conca, Còrdova, Sant Cristóbal de la Llacuna, Toledo, Salamanca, Segòvia i Tarragona, havent participat 3 bombers del nostre parc i un del parc de Reus.

Lluís Saladié, Ivan Esteve, Núria del Rio i Pep Farré

Després de dues jornades en les quals els professionals han posat en comú sistemes i protocols d'actuació i examinat experiències reals com els incendis de la Llacuna, Lisboa, el Liceu o el Windsor, l'Arxiu Municipal va ser el marc triat per al desenvolupament de l'exercici pràctic de rescat i extinció d'un suposat foc en aquest recinte.


L'operatiu va comptar amb quatre equips, un rescat i manipulació, un altre de SOS, un tercer de catalogació, embalatge i custòdia, i un quart d'extinció, als quals cal afegir un lloc de comandament avançat des d'on coordinar tota l'activitat, que havien sufocar l'incendi i rescatar les peces d'art i documents que guarda, seguint un protocol d'actuació.


Els responsables del taller van destacar la importància de comptar amb fòrums per posar en comú els sistemes d'actuació que permeten incrementar la protecció del patrimoni històric-artístic. Protegir les persones, sufocar les flames i rescatar les obres d'art són principis que han de seguir els bombers davant una situació d'emergència.

Després de posar en comú el desenvolupament del simulacre, el balanç ha estat positiu i fructífer perquè els professionals de les diferents Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya tenen la possibilitat de millorar la seva formació i coneixements, a més de prendre consciència de la importància dels béns que guarden els edificis històrics, museus i pinacoteques de les ciutats que integren el Grup.

 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você