dijous, 28 de maig del 2009

Els Bombers de Tarragona a la Pica d'Estats

Amb motiu del 150è aniversari dels Bombers de Tarragona, es realitzarà l’ascens al pic més alt de Catalunya, per tal de deixar una petita ressenya del nostre parc en aquesta muntanya tant emblemàtica.El proper més de juny i juliol es faran dos sortides a la Vall Ferrera. Cada sortida serà de 2 dies de durada, el primer per apropar-nos a la zona (refugi de muntanya de la Vall Ferrera) i el segon per fer l’ascens i els descens de la Pica d’Estats. El motiu de realitzà un parell sortides es perquè tots els bombers del parc tinguin disponibilitat horària per poder apuntar-se almenys alguna de les dos, ja que (deixant de costat les guàrdies complementàries) ningun bomber del parc haurà de canviar cap guàrdia ni demanar festa per poder realitzar aquesta activitat, de tal manera que la primera sortida es farà coincidir amb les guàrdies dels torns A i B, i la segona durant les guàrdies del torns C i D.

Les dates previsibles són els dies dimarts 30 i el dimecres 1 de juliol, (pels bombers del torn C i D) i el dilluns 6 i dimarts 7 de juliol (pel bombers del torn A i B).


Aquesta activitat s’organitza per a tot els personal del Parc de Tarragona (bombers actius, de segona activitat, de pràctiques, voluntaris i auxiliars forestals), familiars i amics que tinguin tots ells un nivell físic mig, ja que s’haurà de caminar durant almenys unes 8 hores (evidentment fent descansos cada cert temps).

Per a pujar a la Pica d’Estats també es requereix un nivell tècnic mig i haver fet alguna activitat de muntanya amb anterioritat. Tot l’ascens transcorrerà per sender i en cap cas s’haurà d’escalar ni saltar per les tarteres. La Pica d’Estats és el cim més alt de Catalunya (3143 metres), però a la vegada és un dels cims més realitzats per tot tipus de gent (grups d’escortes, centres excursionistes, etc.). Una expedició anirà uns dies abans a fer l’ascens per tantejar el territori i mirar si hi ha un imprevist d’última hora (camí tallat, neu, etc).

Tot el personal que vulgui apuntar-se en aquesta activitat ho ha de notificar personalment a oficines del Parc o a través d'aquesta pàgina web. S’hauria d’especificar el nom, cognoms, edat, vinculació amb el parc de Tarragona i si s’està federat o no. La data límit d’inscripció és el 15 de juny de 2009.

 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você