dimarts, 12 de març del 2013

Visites escolars

Aquest mes de març hem satisfet les expectatives dels més petits. El passat dia 8 els nostres companys van anar al col·legi CREDA a ensenyar als més petits amb dificultats d'audició i/o llenguatge tot el relacionat amb el nostre món de bombers. Eren 30 nens i nenes de 7 i 8 anys.
També hem rebut la visita d'altres escoles al nostre parc.Des d'aquí enviem
un salutació molt especial a tots ells. 

diumenge, 3 de febrer del 2013

En Maqueda se'ns jubila


L'Abelardo Maqueda (Maki per molts) s'acaba de jubilar. La setmana passada va invitar a esmorzar a tots els que volguessin del parc. Va ser molt entranyable, ja que durant l'àpat va estar recordant un munt d'anècdotes de tots els anys de serveis prestats al parc de bombers de Tarragona. L'Abelardo era conductor (i dels bons!) i durant molts anys ens va portar a la resta a multitud de serveis de tota mena, sempre amb molta destresa i professionalitat.


Des de la nostra web volem desitjat a en Maqueda que gaudeixi d'una magnífica jubilació i que pensi que estarà en el nostre record per sempre més. Molta sort Maki!


dimarts, 8 de gener del 2013

Jubilació d'en Monfort



El passat dia 5 de gener el nostre estimat company Joan Monfort López es va jubilar. Era un dia molt assenyalat per ell, per una banda es jubilava i per l'altra celebrava el seu aniversari.
Monfort va entrar al Cos de Bombers de Tarragona l’any 1976, quan en aquella època el cos pertanyia a l’Ajuntament de Tarragona, la tradició de bomber li ve del seu pare, Miquel Monfort, que va ser Caporal de Bombers del parc de Tarragona.



El dia va ser satisfactòriament estressant per a en Monfort. Jubilació, aniversari i la responsabilitat de, com en anteriors ocasions, participar en la cavalcada de Reis amb l’autoescala de bombers del nostre parc.


Al mati, al parc de bombers, amb un esmorzar de forquilla com a les grans ocasions,  va ser homenatjat per tots els seus companys del torn B i companys de altres torns del parc. També es va sumar a la festa altres bombers jubilats del parc de Tarragona com en Jose Maria López López i l'Antonio Rodríguez Torres.
Felicitats i molt bona jubilació company. Fins a sempre Montfort!

Fotografies de l'última guàrdia d'en Montfort

diumenge, 23 de desembre del 2012

Donació de sang



Els bombers de Tarragona hem volgut contribuir al Banc de Sang i Teixits. El passat dia 20 de desembre durant tot el matí  una quinzena de bombers vam anar a donar sang al Hospital Joan XXIII,  ja que és durant aquestes dates quan les reserves de sang minven més segons el Banc de Sang.  Val a dir que vam estar tractats molt amablement pel personal sanitari que ens va atendre.

Des d'aquí volem animar-vos a que col.laboreu a mesura que us sigui possible en un acte tant responsable i altruista com és la donació de sang, ja que donar sang és donar vida.

diumenge, 2 de desembre del 2012

Intervenció d'extinció d'incendis en Patrimoni Històric

Un simulacre d'incendi a l'Arxiu Municipal va posar ahir fi al Taller d'Intervenció d'extinció d'incendis en Patrimoni Històric, en el que 31 bombers de diverses capitals declarades Patrimoni de la Humanitat van posar en pràctica els sistemes i protocols analitzats durant els dos últims dies.

El curs organitzat a Segòvia pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ha comptat amb la participació de bombers d'Alcalá de Henares, Àvila, Càceres, Conca, Còrdova, Sant Cristóbal de la Llacuna, Toledo, Salamanca, Segòvia i Tarragona, havent participat 3 bombers del nostre parc i un del parc de Reus.

Lluís Saladié, Ivan Esteve, Núria del Rio i Pep Farré

Després de dues jornades en les quals els professionals han posat en comú sistemes i protocols d'actuació i examinat experiències reals com els incendis de la Llacuna, Lisboa, el Liceu o el Windsor, l'Arxiu Municipal va ser el marc triat per al desenvolupament de l'exercici pràctic de rescat i extinció d'un suposat foc en aquest recinte.


L'operatiu va comptar amb quatre equips, un rescat i manipulació, un altre de SOS, un tercer de catalogació, embalatge i custòdia, i un quart d'extinció, als quals cal afegir un lloc de comandament avançat des d'on coordinar tota l'activitat, que havien sufocar l'incendi i rescatar les peces d'art i documents que guarda, seguint un protocol d'actuació.


Els responsables del taller van destacar la importància de comptar amb fòrums per posar en comú els sistemes d'actuació que permeten incrementar la protecció del patrimoni històric-artístic. Protegir les persones, sufocar les flames i rescatar les obres d'art són principis que han de seguir els bombers davant una situació d'emergència.

Després de posar en comú el desenvolupament del simulacre, el balanç ha estat positiu i fructífer perquè els professionals de les diferents Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya tenen la possibilitat de millorar la seva formació i coneixements, a més de prendre consciència de la importància dels béns que guarden els edificis històrics, museus i pinacoteques de les ciutats que integren el Grup.

divendres, 30 de novembre del 2012

Calendari 2013

Aquí teniu el calendari de guàrdies del 2013.


dilluns, 19 de novembre del 2012

Pràctiques operatives al Port (2)


Durant aquest dies es tornen a fer les pràctiques operatives de la RET que ja es van fer durant el primer semestre. Aquest cop s'han invertit els continguts a impartir. Així doncs, l'agrupació de parcs de Reus, Cambrils, Falset i l'Hospitalet de l'Infant han estat rebent la formació relativa a focs de pàrquing  mentre que l'agrupació de parcs de Tarragona, el Vendrell, Valls i Montblanc es formen en el temes relatius a la metodologia en focs confinats.



 Ja són més de 250 bombers professionals (comandaments intermitjos i tècnics inclosos)  i 70 bombers voluntaris (encara falten 70 més), que han rebut aquesta formació específica organitzada per l'Àrea d'Operacions de la Regió d'Emergències de Tarragona. L'Objectiu no és altre que l'entrenament dels nostres bombers per afrontar serveis tant complicats com poden ser els focs en vivendes en alçada i els focs en grans espais confinats com són entre altres els pàrquings. Mitjançant diferents metodologies els bombers guanyen en eficàcia i destresa, però sobretot en seguretat.






Durant les jornades es fan diferents tallers (autoescala, instal·lacions d'aigua, primers auxilis en persones cremades, càmera tèrmica, etc...). Podríem destacar el de corda guia, ja que la Regió d'Emergències de Tarragona és l'única de tota Catalunya que disposa operatívament d'aquesta eina, instruint degudament als bombers de tota la RET.

 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você