dissabte, 30 de maig del 2009

Curs Bàsic sobre Intervenció en incendis en el nucli antic

La ciutat de Tarragona forma part del Grup de Ciutats Patrimoni des de l’any 2000 pel seu conjunt arqueològic i també s’ha integrat en la Comissió Tècnica de Seguretat des de la seva constitució. L’Ajuntament de la ciutat ha estat l’encarregat d’organitzar aquest curs juntament amb el Parc de Bombers de Tarragona, conscients de la importància de formar-se per a la preservació i conservació dels béns patrimonials de la ciutat.

Per aquest motiu els Bombers del Parc de Tarragona han estat realitzant durant aquests dies el Curs Bàsic sobre Intervenció en incendis en el nucli antic. Arrel d'un incendi que es va produir a l'Arquebisbat de Tenerife a l'any 2006, en el qual es van perdre bastants bens d'un gran valor cultural, històric i arquitectònic, es va decidir crear una Comissió Tècnica de Seguretat que la componen diferents tècnics de les principals ciutats que poseixen un reconegut valor patrimonial.

El nostre parc de bombers, com a representant de la Generalitat de Catalunya, està integrat dins d'aquesta comissió. Per aquest motiu, varis dels nostres companys han estat invitats aquests darrers mesos en jornades teòriques, cursos, reunions tècniques i simulacres repartits per tot el territori estatal.

Una de les activitats programades per la Comissió Tècnica de Seguretat del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha estat el curs d'Intervenció en Incendis en el nucli antic que s'ha realitzat a Tarragona els dies 26, 27 i 28 de maig de 2009. En aquest curs han participat dos representants de la ciutat d'Avila i dos companys dels bombers de l'Ajuntament de Toledo. Durant aquests dies s'han realitzat visites pel nucli històric de Tarragona per sensibilitzar a tots els participants en aquest curs de l'importància de salvaguardar el màxim d'objectes amb valor històric i patrimonial. El darrer dia s'ha fet un simulacre amb més de 40 participants on s'ha fingit l'incendi de la biblioteca pública, realitzant tasques de salvament de persones, extinció i protecció de bens patrimonials.

Aquest curs ha estat realitzat pel 80% de la plantilla dels bombers de Tarragona, a més de la col.laboració d'altres companys de parcs com els de Vendrell, Reus, Valls o Montblanc.


Presentació del curs

Programa del curs

FOTOGRAFIES DEL CURS

 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você