divendres, 4 de maig del 2012

Pràctica de rescat dels GRAE als Parcs Eòlics



Amb l'objectiu de conèixer les instal.lacions i els accessos i amb la voluntat de crear un procediment amb recomanacions adreçat als rescatadors, efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han realitzat, al llarg de l'hivern, diversos exercicis de rescat en aerogeneradors.

En els exercicis, que van tenir lloc a les instal.lacions de l'empresa Gestamp Wind de la Conca de Barberà (Parc eòlic de les Forques), se simulava el rescat d'una persona accidentada a la part superior de la torre (nacelle) a uns 80 metres d'alçada. Un rescat en aquest tipus d'instal.lacions es pot fer a través d'una trapa d'evacuació o bé, des de l'interior de la torre a través de les obertures de l'escala vertical. En aquest cas però, es va incorporar un helicòpter a les tasques de rescat. Una maniobra nova de rescat en aquest tipus d'instal.lacions a Catalunya que inclou la guia operativa GRAE.

La incorporació de l'helicòpter minimitza el temps de resposta dels efectius dels Bombers pel que fa a l'accessibilitat a la persona accidentada. A més, permet mobilitzar l'accidentat des de la part superior de la nacelle i s'optimitza el temps de resposta en les maniobres d'evacuació i per tant, millora la qualitat assistencial als ferits.

 
Bombers Tarragona - © 2007 Template feito por Templates para Você